Over onsHome sweet home
Joost Wolters en Erik Workel zijn de bedenkers en beheerders van Het Kunstgemaal. Joost groeide op in Bronkhorst; zijn opa Hendriksen was jarenlang werkzaam als beheerder van het pompgemaal, zijn moeder is nog geboren in de dienstwoning. Hij heeft dus een emotionele band met de plek. ‘Ik ben curator van beroep’, vertelt hij, ‘Erik en ik zagen de potentie van de plek voor een kleine galerie. Toen het dienstgebouw leegstond, was het moment daar om ons idee uit te voeren.’ Erik maakte
het ontwerp voor de toegankelijke expositie- en projectlocatie en voor de aanbouw die dienst doet als expositieruimte en eetlokaal. Joost Wolters heeft de zakelijke en creatieve leiding.


Onze missie
Het Kunstgemaal toont voor een breed publiek een wisselend aanbod van hedendaagse kunst en vormgeving op een plek met een geheel eigen karakter. Maar wat ís kunst? Een object dat wordt bewonderd? Een constructie om een bepaald doel te realiseren? Schitterende vormen uit de natuur? Een vaardigheid? Kunst is autonoom. Het komt voort uit originaliteit, spontaneïteit, verbeelding, intuïtie en authenticiteit. Uit de kracht van innerlijke bewogenheid. Kunst kan alleen ontstaan vanuit een puur persoonlijke reactie op de wereld om ons heen. Dit zijn dan ook de waarden waar Het Kunstgemaal voor staat.
Lees hier meer over ons en onze missie.


Non-profit
Het Kunstgemaal is een non-profit stichting die zich ten doel stelt moderne kunst en design te presenteren aan bewoners en bezoekers van Bronkhorst en ver daarbuiten. De stichting heeft de ANBI-status. Actuele informatie over het stichtingsbestuur, de statuten, de doelstellingen en (financiële) middelen van de stichting zijn in de jaarverslagen te lezen.


Sponsors
Stichting Het Kunstgemaal is een aantal fondsen en haar donateurs zeer erkentelijk voor de financiële ondersteuning van haar oprichting en continuering.

︎Sponsors


Jaarverslagen
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2013


Postadress in Amsterdam
Bloemstraat 88, 1016LG Amsterdam


RSIN nummer: 850903373
K.v.K. nummer: 53500059